İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e saygısızlığa Malatya'dan tepki

İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e saygısızlığa Malatya'dan tepki
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu İsveç’te yaşanan Kuran-ı Kerim’e yapılan saygısızlığa tepki gösterildi.

Yeni Camii’de kılınan Akyam Namazının ardından cami avlusunda Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu adına basın açıklamasını Hüseyin Söylemez, okudu. Ardından Fuzuli Caddesi üzerinden yürüyüş yapan grup, Kernek Karagözlüler Camii’nin okunan Kur’an-ı kerim Tilavetine eşlik etti ve toplu olarak Yatsı Namazı kılındı. 

Kernek Karagözlüler Camii’nin minaresindeki mahyaya  “Kur’anı gönlüne yaz” ifadesi yazıldı. 

Malatya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun basın açıklaması şu şekilde;   

“Yıllardır Demokrasi, özgürlük, eşitlik, barış gibi kavramların arkasına gizlenerek insanları avutan şer odakları, son günlerde Aziz İslam’a, Müslümanlara ve Yüce Değerlerimize saldırma yarışına girdiler. İslam’a saldırıyı bir furya ve moda haline getirdiler. Dünyayı Müslümanlar için yaşanmaz hale getirmek istiyorlar.

Malumunuz olduğu üzere en son, İsveç’te gerçekleştirilen hadsizliği ve bu hadsizliği gerçekleştiren alçakları ve bunlara izin verenleri, destekleyenleri büyük bir talihsizlikle, üzüntüyle ve ibretle izledik.

Diğer taraftan, bir aydan fazla bir süredir, işgalci, terör şebekesi, Siyonist İsrail, Filistinli kardeşlerimize saldırılarını arttırmakta, her gün işgal altındaki topraklardan katliam ve şehadet haberleri gelmektedir. Rabbim, şehitlerimizin şahadetlerini kabul etsin, yaralılarımıza acil şifalar ihsan eylesin.

Rabbimizin tüm insanlığın kurtuluşu için, bir hayat rehberi olarak indirmiş olduğu Kur’an-ı Azimuşşana yapılan saldırılar, tüm insanlığa yapılmıştır.

Biz Müslümanlar olarak, hiçbir dinin kitabına, ibadethanelerine bu tür saldırıların yapılmasını kabul etmiyoruz.

İsveç makamlarının, Tevratın yakılmasına izin vermedikleri halde, Kur’an için, ifade özgürlüğü yaftasının arkasına saklanarak yakılmasına izin vermeleri, onların sahip olduklarını iddia ettikleri değerlerle ilgili sahtekârlıklarını en açık şekilde ortaya koymaktadır.

Bu, ayet-i kerimenin de ifade ettiği gibi onlardan beklenen bir özellikleridir: “Onlar, size zarar vermekten, kötülükte bulunmaktan asla geri kalmazlar. Sizin sıkıntıya düşmenizi dilerler. Düşmanlıkları ağızlarından dışarıya taşmaktadır. Göğüslerinde sakladıkları düşmanlıksa daha da büyüktür.”(Al-i İmran 118)

“Size bir iyilik dokunursa, bu onları üzer. Başınıza bir kötülük gelse, ona sevinirler. Eğer siz sabırlı olur, Allah’a karşı gelmekten sakınır (takva/sorumluluk bilinci ile davranır) iseniz, onların hileli tuzakları-entrikaları size hiçbir zarar veremez. Çünkü Allah onların işlediklerini kuşatmıştır.“(Al-i İmran, 120)

Kur’an, insanlığa ulaşmış son ilahi vahiy, Allah’ın Hz. Peygamber (sav)’e indirdiği, kıyamete kadar korunacak en büyük mucizesidir. Bütün Mü’minler bu kitabın fedaileridir.

Kendini bilmeyen aymazlar, alçaklar O’nun kâğıdına, kapağına, mürekkebine zarar verebilirler. Ancak Mu’cizu’l-beyan olan Kuran’ın gönüllere nakşettiği hidayet ve ilahi mesaj asla ortadan kaldırılamaz, O’na zarar verilemez.

“Kafirler, istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır.”(saf, 8) Korkunun ecele faydası yoktur. Nitekim onlar, her gün düzenledikleri saldırılarla insanlarımızı şehit ederken, değerlerimize, kitabımıza, peygamberimize, ibadethanelerimize saldırırken, kendi insanlarının fevç fevç İslam’a yönelmelerine engel olamamaktadırlar. Oluşturdukları İslamaFobya Allah’a hamdolsun ki ters tepmektedir..

Malatya’da faaliyet gösteren SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI olarak buradan Dünyaya şunu haykırmak istiyoruz: İslam, bütün insanlığın kurtuluşunu hedefleyen hak dindir.

Müslümanlar olarak mazluma, mağdura, yoksula, zorda ve darda kalana İslam’ın adalet, şefkat, merhamet ve hoşgörüsü doğrultusunda kucak açtığımız gibi Değerlerimize yönelen tüm saldırılara karşı koymasını, İslam’a ve Müslümanlara uzanan habis elleri kırmasını da biliriz.

Filistinli kardeşlerimiz yalnız değildir. Dünyanın en vahşi terör şebekesinin insafına terkedilemez. Buradan Filistinli kardeşlerimizin haklı direnişini selamlıyor ve yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Bir kurtuluş ve hidayet vesilesi olan yüce kitabımız Kur’an’ı Kerim’e yapılan hiçbir saygısızlığı affetmeyeceğimizi ve bu hadsizliklerin unutulmayacağını açıkça ifade ediyoruz.

Tüm Müslümanları, Müslüman liderleri, sivil toplum kuruluşlarını değerlerimize ve masum Filistinli kardeşlerimize yönelmiş olan bu saldırılara güçlü bir şekilde karşı koymaya; İslam’ın hakkıyla anlaşılıp gereğince yaşanması noktasında izzetli ve vakur bir duruşa davet ediyoruz.”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.