Malatya'da deprem konutları kura çekimi karmaşası

Deprem bölgesinde en ufak bir umut arayışında olan vatandaşların bilgi kirliliği ve belirsizlikle karşı karşıya bırakılması tepki topluyor.

Malatya'da deprem konutları kura çekimi karmaşası
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

6 Şubat depremlerinin ardından ilk kez yapılacak olan konut kura çekimine ilişkin olarak Malatya’da karmaşa, belirsizlik, bilgi kirliliği ve vatandaşa karşı duyarsızlık yaşanıyor. 

Malatya’da 6 Şubat depremlerinden sonra teslim edilme aşamasındaki  5 bin 140’u konut olmak üzere yaklaşık 6 bin 500 konut ile ilgili kura çekimi konusunda Malatya’daki hak sahiplerinin ve kamuoyunun bilgilendirilmemesi dikkat çekiyor. 

Malatya’da daha önce Kapalı Spor Salonu’nda yapılacağı belirtilen konut kura çekiminin Malatya Kongre ve Kültür Merkezine alındığı, ancak hangi saatte kura çekiminin yapılacağı açıklanmadı. 

Kura çekimine katılacağı belirtilen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin programının detayları da bilinmiyor.

Kura çekimi için e-devlet üzerinde sorgulama yapan vatandaşlar, önce kuraya dahil olduklarını öğrendiler, ardından ise yaptıkları sorguda herhangi bir kura çekimine dahil olmadıkları ile karşılaştılar. E-devlet sisteminde yaşanan sistem aksaması vatandaşlarda moral bozukluğuna yol açtı.

6 Şubat depremlerinin 1. yıldönümünde kurumların kura çekiminde vatandaşa yönelik duyarsızlığı ve ilgisizliği yerel seçimler öncesinde dikkat çekiyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

2 yorum yapılmış

  • Kakc (2 ay önce)
    E devlet üzerinde ismim olduğunu bu gün ise baktigimda aciklamada yerinde dönüşüm gördüm bu nasıl bir çelişki ben yerine dönüşüme nasıl alındım kurada olmama rağmen anlaşılır gibi değil usulsüzlük var bu iste
    0
    0
    Yanıtla
  • Yüksel taştan (2 ay önce)
    Sandığa gitmeyin
    0
    0
    Yanıtla