Söğütlü Camisi “Emekliye” ayrılıyor!..

Söğütlü Camisi'nin yeni yeri Emekliler Parkı olarak belirlendi.

Söğütlü Camisi “Emekliye” ayrılıyor!..
A- A+ PAYLAŞ
Paylaş
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Whatsapp
  • Telegram
  • Reddit

6 Şubat depremlerinden sonra ağır hasar görerek yıkılan Söğütlü Camisi’nin tescilli eser olmadığı için yerini değiştirildiği  ve Cumhuriyet Çarşısındaki mevcut yerinden çıkartıldığı öğrenildi. 

Söğütlü Camisinin altındaki pasajda bulunan  vakıflara ait yaklaşık 70 adet işyerinin ise mevcut aynı yerde yapılacağı ve vakıfların bu konuda bir kaybının söz konusu olmadığı öğrenildi. 

Malatya’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te meydana gelen depremlerde ağır hasar aldığı için altıdaki Vakıflara ait pasajdaki işyerleri ile birlikte  yıkılan Söğütlü Camisi’nin mevcut çarşı projesinden çıkartıldığı ve eski yerine yeniden yapılmayacağı ortaya çıktı. 

Söğütlü camisinin, Eski Belediye Meydanı olarak da bilinen Emekliler Parkına yapılacağı belirtildi. 

Malatya Vakıflar Bölge Müdürü Adem Bacanlı, Söğütlü Camisi’nin yerinden taşındığını, Vakıflara ait caminin atındaki pasajın ise yerinde kaldığını belirterek,  “Bilindiği gibi Söğütlü Camii'nin eski yeri rezerv alanı. Son duruma göre Söğütlü Camisi Emekliler Parkı'nın olduğu yere müstakil bir cami olarak inşa edilecek. Yapımını da yine  Malatya’mızın yetiştirdiği hayırsever Bayram Kızılaslan Beyefendi üstlendi. Emekliler Parkına Söğütlü Camisi inşa edilecek. Büyük bir cami olacak. Eskisinden daha büyük olması planlanıyor. Şu anda çalışmalar yapılıyor. Taslak çizimleri falan tamamlandı. Vakıfların mülkiyetinde olan iş yerleri kendi rezervi alan içerisinde kendisini koruyacak. Ancak camimiz Emekliler Parkında inşa edilecek. Yeni yapılacak olan caminin altında iş yeri olmayacak.” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.